HTML

PP Center Üzleti Központ

PP Center Üzleti Központ: kiadó üzleti ingatlanok, pályázatok, kedvezmények, vállalkozói szinergia, induló projektek támogatása. Dinamikus üzleti közösség, melyet a kölcsönös segítségnyújtás és a közös érdek tart össze. www.ppcenter.hu www.facebook.com/ppcenter.hu

Friss topikok

Flash Art villámkiállítás a PP Centerben

2014.03.20. 11:11 PP Center Üzleti Központ

Hogy senki se mondja, hogy nincs jó új festészet Magyarországon! A legutolsó Flash Artban meginterjúvoltuk a világ jó pár szemtelenül fiatal kurrens festőtehetségét.  

Tudjuk jól, hogy a táblakép ismét reneszánszát éli a nemzetközi porondon. Mi másról szólhatott volna az aktuális villámkiállításunk (Gyártósoron), mint a festészetről magáról, ami rendületlen termeli a produktumokat a végtelen esztétikai gyártósoron?

 

Kezdtük egy szórakoztatóipari termékkel, a lapra ragasztott legókockákkal, és legókockákra ragasztott címlappal. (Ami megint csak felkerült egy legókockás táblára.) A játékmester egy most végzett fiatal grafikus, Felsmann István. Az egy estés kiállítás Barabás Zsófi organikus gomolygásba oltott geometrikus formáival folytatódott, a „városi szövettannal”.

Utána Bánki Ákos fröcskölte ki magából minden szenvedélyét, képalkotó és képromboló ösztönét. A falon egy régebbi performansz-féleség nyomai, ráfestett gesztusokkal és ráragasztott pszichológiai pöttyökkel.

 

Az őserővel szemben OSB lapra mázolt elnagyolt, mégis fájóan festői ügynökportrék sorakoztak. A levéltárak dossziéiból kerültek elő – rá lehet keresni a leltári számukra! Hulladék anyag, rutinszerű festő robot, elhordható, filléres képek. Huszti János az ajándékozás édes máza alá rejti a múltfeltárás keserű piruláját.

(Hamarosan ismét elkótyavetyél pár képet!) Az ügynökportrék ipari miliőben készültek, egy vidéki üveggyárban, és itt, a helyszínen, a PP Center egykori gyártócsarnokaiban.

A gegek és érzelmek után a „legújabb geometrikus” Szinyova Gergő csillogtatja meg nem-geometrikus vénáját. Hűvösen profi vásznak, pár rejtett gesztussal – például a vászon fonákjára fújt festékcsíkokkal. Cinikus formalizmus. A sarok öntött betonján Albert Ádám olt ki minden történetmesélő kényszert. Abszolút zéró zománclapokon: a három alapszín monokróm mágiája.

A monokróm után is van élet, a pop-up kiállítás közönsége a Partizán Galéria termeiben Vörösbegyet kortyolt és karamelles kukoricát ropogtatott. Hogy a képek gyártósorát újra és újra végigjárhassa. 

Forrás: flasharthungary.blog.hu

Támogató:

www.ppcenter.hu

www.partizan.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ppcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr905866013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása