HTML

PP Center Üzleti Központ

PP Center Üzleti Központ: kiadó üzleti ingatlanok, pályázatok, kedvezmények, vállalkozói szinergia, induló projektek támogatása. Dinamikus üzleti közösség, melyet a kölcsönös segítségnyújtás és a közös érdek tart össze. www.ppcenter.hu www.facebook.com/ppcenter.hu

Friss topikok

Eltűnt a kiállítás anyaga

2013.10.31. 14:09 PP Center Üzleti Központ

...és mindenkinek, aki szereti

Partizán Műterem és Galéria

Funkciójukat vesztett, megvetemedett fa és rozsdás fém lemezekre készült, igényesen kivitelezett festői munkákat helyezett ki és hagyott sorsukra Huszti János, festőművész a Kazinczy utcában. A kb. 250 m hosszúságban elhúzódó kiállítás közkinccsé tett darabjait a járókelők pár óra alatt elkapkodták.

A kültéri kiállításhoz  a Kirakat Bisztróban megtekinthető tárlat is kapcsolódott.

Az újszerű művészeti akcióval Huszti nagy meglepetést okozott a közönségének. A koncepció egy különleges művészeti és társadalmi kísérlet megvalósítását célozta.

A műtárgyak a múzeumokban el vannak zárva és csak tisztes távolságból szemlélhetők. Vajon mi történik, ha kiszolgáltatjuk őket az utca emberének?
A "kiállítás" itt szó szerint értelmezendő. A sorsukra hagyott műalkotások nemcsak a művészi kifejezés interpretálása tekintetében, hanem minden szempontból a nézőkre voltak bízva.

A happening lényegi eleme a művészi gesztus, a pillanat mikor a műtárgyak közkinccsé válnak az utcán. Az akció csak ezután kezdődik: az emberek számára különböző szerepet kapnak az alkotások; az ő szemléletük és beavatkozásuk határozza meg a művek sorsát. Az egyik a falra akasztva, míg a másik a méh telepen végzi.

A kiállított művek nem kerülnek múzeumokba, későbbi történetük, sorsuk kiszámíthatatlan. Az alkotófolyamat vége a művek sorsukra hagyása, a művész megválik, elszakad saját teremtményétől.

Huszti János munkája új értelmet adott a hulladék alapanyagoknak, melyeket a társadalom immár műkincsként   értékel.

A Partizán Műterem és Galéria minden kép hátoldalára felhívást helyezett, hogy a képek új tulajdonosai jelentkezzenek (partizan@ppcenter.hu) és a műalkotások további sorsát a Partizán dokumentálja. A projektről készült kisfilm a Partizán 2013. november 14.-én megrendezésre kerülő A tér mint inspiráció 2013. - Szabadság kényszer című kiállításán kerül bemutatásra.


Kiállítás szervezője: Partizán Műterem és Galéria

Kurátor: Pátkai Marcell


Támogató: PP Center Üzleti Központ

Szólj hozzá!

Címkék: képzőművészet kazinczy utca pp center üzleti központ partizán műterem partizán műterem és galéria utcai kiállítás és mindenkinek aki szereti műtárgyak sorsukra hagyva

A bejegyzés trackback címe:

https://ppcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr935604389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása