HTML

PP Center Üzleti Központ

PP Center Üzleti Központ: kiadó üzleti ingatlanok, pályázatok, kedvezmények, vállalkozói szinergia, induló projektek támogatása. Dinamikus üzleti közösség, melyet a kölcsönös segítségnyújtás és a közös érdek tart össze. www.ppcenter.hu www.facebook.com/ppcenter.hu

Friss topikok

"Házon kívül" - Partizán kiállítás a Golipark Kreatív Központban

2013.05.02. 17:45 PP Center Üzleti Központ

Kiállított művészek: GUBA és Babos Zsili Bertalan 

A valóság sivár, egy titok azonban sokkal többet ígér, és szárnyakat ad a képzeletnek.

Ha keresnek, csak mondjátok meg: Házon kívül vagyok - mobilon is elérhetetlen - , egy intim utazáson a titkos végtelenben.

A realista ábrázolást maga mögött hagyó modern művészet messzi utakra kalauzol, és egy másik szemszöget ajánl a valóság leképzésére.

balról jobbra:

GUBA: Éjszakai járat II., 130x130 cm, akril, vászon

GUBA: Éjszakai járat I., 130x130 cm, akril, vászon

GUBA: Himalaya resort,130x130 cm, akril, vászon 

GUBA (Gubacsi Gábor) krokikra emlékeztető alakjaival és szürreális helyszínekkel nyit ablakot egy másik univerzumba. A 130x130 cm-es méretű vásznakon szereplő figurákról a cinizmus lerántja a fölösleges maszlagot és karikatúra-szerűen állnak előttünk meztelen valójukban. Ha lenne mellettük egy tükör, amiben megnézhetjük magunkat ebben a mesebeli világban, biztosan nagyot nevetnénk saját magunkon is.

Guba ecsetvonásai, lendületes akril, golyóstoll és filctoll krokijai igazolják az alkotó kivételes technikai felkészültségét. A könnyedség és a sokféleség mögött spiritualitás és társadalmi kritika is megmutatkozik a képein.

jobbról balra:

Babos Zsili Bertalan: Szóbuborékolók autóval, 70x90 cm, vegyes technika, vászon

Babos Zsili Bertalan: Zsarnok, kb. 110x80x60 cm

GUBA: Himalaya resort,130x130 cm, akril, vászon

Babos Zsili Bertalan vegyes technikával készült munkáin a parányi egymástól független részek teremtik meg az alkotás egységét. Az ember hirtelen nem tudja eldönteni, hogy az alkotásain megjelenő világban miféle metafizikai törvények uralkodhatnak.

Mindenből van mindenben? Minden egy? Vagy minden számtalan parányi alkotóelemből áll?

Ne is próbáljunk válaszolni…

A legfontosabb az, hogy kérdések merülnek fel bennünk a részletek, az egész és saját szemléletünk kapcsán. Zsili rávezet minket arra, hogy csak rajtunk múlik, mikor melyik részletét ragadjuk meg a minket körülvevő világnak.

Babos Zsili Bertalan: Piramis, kb.83x80 cm, vegyes technika 

A Golipark Kreatív Központ (III. Ker. Perc utca 6.) recepcióján most nemcsak az utcáról az irodákba, hanem a valóságból a képzelet világába is folyamatos az átjárás.

Megtekinthető 2013. július 20.-ig

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ppcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr625262237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása