HTML

PP Center Üzleti Központ

PP Center Üzleti Központ: kiadó üzleti ingatlanok, pályázatok, kedvezmények, vállalkozói szinergia, induló projektek támogatása. Dinamikus üzleti közösség, melyet a kölcsönös segítségnyújtás és a közös érdek tart össze. www.ppcenter.hu www.facebook.com/ppcenter.hu

Friss topikok

A "Szégyen” a büszkeségünk

2012.06.05. 17:30 PP Center Üzleti Központ

Óriási sikerrel mutatta be a PROTON Színház Bécsben és Brüsszelben Mundruczó Kornél rendezésében, Zsótér Sándor főszereplésével a Szégyen című darabot, melyre a társulat a PP Center Közösségi Projekt Pályázatának támogatottjaként a PP Center által biztosított próbateremben készült.

 
 
A darab főhőse egy, a messzi Dél-Afrikában, a poszt-apartheid időszakában Cape Townban romantikus irodalmat tanító professzor, David Lurie. A regény szétfeszíti a helyi társadalmi erővonalak alkotta kereteket és éles pontossággal képes rámutatni saját európaiságunk legnagyobb kérdéseire. Azokra a közös félelmekre és problémákra, amelyek egy nyilvánvalóan nagy átrendeződés előtt, átrendeződésben lévő világban mindannyiunkat foglalkoztatnak: hogyan találja meg az ember a legkisemmizettebb állapotában a szabadságot; szélsőséges helyzetek, társadalmi fenyegetettségben való létezés, generációs szembenállások kényszerítik ki a nézőből, hogy megfogalmazza saját, autonóm válaszait.
Az értékválságba sodródott ember tragédiája, aki elveszik a múltban, és elveszíti kapcsolódását az őt körülölelő új világgal.
 
A darab főbb szerepeiben Bánki Gergely, Katona László, Tóth Orsi, Monori Lili, Székely B. Miklós, Szemenyei János, Wéber Kata, Zsótér Sándor látható.
 
Kooprodukciós partnek: Wiener Festwochen, Festival d’Avignon, KunstenFestivalDesArts, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Malta Festival, Hebbel am Ufer, Romaeuropa 2012.
 
A darab itthon, a Trafó Nagyteremben az alábbi időpontokban tekinthető meg:
 
2012.06.15. 20:30
2012.06.16. 20:30
2012.06.17. 20:30
 
A próbákról készült fényképeket és a videó összefoglalót is megtekinthetik.

 
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: színház pályázat támogatás pp center mundruczó

A bejegyzés trackback címe:

https://ppcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr954567325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása