HTML

PP Center Üzleti Központ

PP Center Üzleti Központ: kiadó üzleti ingatlanok, pályázatok, kedvezmények, vállalkozói szinergia, induló projektek támogatása. Dinamikus üzleti közösség, melyet a kölcsönös segítségnyújtás és a közös érdek tart össze. www.ppcenter.hu www.facebook.com/ppcenter.hu

Friss topikok

Filmvetítés a Kino Moziban

2012.05.09. 14:26 PP Center

A DATA Alapítvány 2012. május 12.-én szombaton 17h-kor ingyenes vetítés keretében három a PP Center Üzleti Központ támogatásával készült filmet mutat be a Kino Moziban, Lossonczy Ibolya és Tamás tiszteletére készült emléktábla avatásának alkalmából.

A filmek a Kossuth-díjas festő és grafikus, Lossonczy Tamás (1904-2009) életművét dolgozzák fel. A filmeket Pater Sparrow, a több magyar és nemzetközi elismerést szerzett filmrendező rendezte.

Mind a három film kuriózum:

A "MŰsor" (15 perc) 2009-ben felvett riportfilm, mely az utolsó riportfilm, ami Lossonczy Tamással készült. A művész 105 éves korát meghazudtoló szellemi frissességről ad tanúbizonyságot. A filmben bemutatásra kerül Lossonczy Rómában, az EUR Magliana metró megállóban található monumentális mozaikja is.

A "Magyar művész hódolata Róma népének" (3perc) Lossonczy Tamás koncepciója alapján készült. A római mozaik művészi vízió szerű bemutatása, mely Lossonczy egyetlen filmes alkotása.

A "105 év naplója" (18 perc) című dokumentumfilmet Lossonczy Tamás 2024-ig titkosított hangnaplójának részletei kísérik végig, Pál Éda, a jogutód külön engedélyével. A naplóba kizárólag a filmen keresztül nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

lossonczy_vetit.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ppcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr594498333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása