HTML

PP Center Üzleti Központ

PP Center Üzleti Központ: kiadó üzleti ingatlanok, pályázatok, kedvezmények, vállalkozói szinergia, induló projektek támogatása. Dinamikus üzleti közösség, melyet a kölcsönös segítségnyújtás és a közös érdek tart össze. www.ppcenter.hu www.facebook.com/ppcenter.hu

Friss topikok

Elindult a Partizán Műterem

2012.04.23. 14:20 PP Center

A Partizán Műterem és Galéria pályázat első nyertesei: Benkő Katalin és Huszti János

Gratulálunk Benkő Katalin és Huszti János festőművészeknek, akik áprilisban már használatba vehették a PP Center Üzleti Központ területén kialakított műtermeket. A Partizán Műterem és Galéria Pályázatán az alkotóművészek folyamatosan pályázhatnak, hogy pénzfizetési kötelezettség nélkül, alkotásaikért cserébe hangulatos, fényes, nagy belmagasságú, berendezett műteremben dolgozzanak. A Partizán csak nemrég indult és még sok művésznek szeretnénk helyet adni, ezért érdemes pályázni.

Most nagy örömmel köszöntjük az első két alkotót!

Benkő Katalin:

weboldal: http://www.artsite.hu

Egy nem létező „természeti” tériség, örvénylés, kavargás jelenik meg Benkő Katalin képein, mely a minket körülvevő világ és a képzelete keveredése. A számtalan vonal és organikus forma összefonódása és szétválása eredményezi a képek ritmikusságát és a végeérhetetlenséget. Művészete a természeti elemekben fellelhető idilli formákra összpontosít, a harmóniára és a képzeletre.

„Filozofikus, meditatív, táguló-zsugorodó terű, dinamikus festmények létrehozására törekszem. Számtalan vonalból felépülő, illetve organikus formák, egyre növekvő felületek, struktúrák együttese építik a képeket. Biologikus szerkezetek, zenei lüktetés, dallam, ecsetnyomok fekete bársonyos felületek élnek a képeken belül. Ha a látvány felől közelítünk a képek témáihoz, akkor – a naturális részletek hiányának ellenére is – természeti kép jut az eszünkbe. Sejtet valamit, ami azonban nehezen megfogható és megmagyarázható.” Írja Benkő Katalin műveiről a blogján (http://katalinbenko.blogspot.com).

benko_bongyor.jpg

Huszti János:

Huszti János a festőművész a BMX-et és gördeszkát nemcsak az utcán, hanem visszatérő motívumként műveiben is felhasználja és klasszikus tájképeibe extrém sportolókat helyez. Különben ez még semmi a rengeteg ötlethez képest, melyeket megvalósít. Régi munkásőrládákra, papír dobozokra, bútorokra fest, disznóbőrt tetovál, körömlakk vagy akár gépzsírt felhasználásával alkotja meg képeit. Nagy inspirációt jelentenek számára a népi motívumok:

"Észrevettem, hogy a zenei folklór sokkal gazdagabb, mint a vizuális. Lásd a népzenei együtteseket, táncház mozgalmat, világzenét és azokat a fiatal zenekarokat, akik bátran bekebelezik a tradicionális népzenét. Én ezt a hozzáállást hiányolom a vizuális kultúrából. Nagyon gazdag motívumkincsről van szó, amivel szerintem a kortárs képzőművészet eddig nem igen tudott mit kezdeni és más, populárisabb területekre sem jutott el. Tulajdonképp egy feldolgozatlan területről beszélünk, ami itt fekszik előttünk.” mondta Huszti János a Németh Ványi Klárinak adott riportban.

     huszti_kalocsai_pruszlik2.jpg          ügynön_huszti.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ppcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr14468135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása